roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
De Roeisport Toerroeien

Midweekroeien

Midweekroeien heeft als doel op doordeweekse dagen roeiers bij elkaar te brengen en in een sportieve en prettige sfeer te laten roeien. Dit kan plaatsvinden binnen de eigen vereniging of via een verzoek of uitnodiging bij een andere vereniging. Informeren naar midweekroeien op de eigenvereniging of bij een andere vereniging kan bij de contactpersoon midweekroeien.

Wat is midweekroeien?

Midweekroeien is onderdeel van sportparticipatie en als zodanig kunnen allerlei activiteiten deel uitmaken van het midweekroeien, zoals fifty fit-programma’s, hotel- en kampeertochten, marathonroeien etc. Het geven van roei-instructie valt niet onder midweekroeien, al is natuurlijk iedere vereniging vrij om dit op eigen wijze te organiseren. Het sportieve, recreatieve en sociale element staat voorop.

Roeien bij andere verenigingen biedt als voordeel dat je in een andere omgeving vaak op minder bekend water kunt roeien en in contact komt met roeiers buiten de eigen vereniging.

Iedereen met voldoende roei- en stuurvaardigheid op basisniveau kan meedoen. Roeiers van alle leeftijden zijn welkom.

Contactpersonen

Verenigingen die deelnemen aan midweekroeien hebben een eigen contactpersoon die een en ander coördineert en binnen de vereniging het aanspreekpunt is. Jaarlijks in november wordt de inventarisatie verstuurd naar de mailadressen van de mensen die het formulier ook het voorgaande jaar hebben ingevuld.

De contactgegevens midweek, bijzonderheden en contactgegevens bruikleen met bijzonderheden worden gepubliceerd op de site. Vanaf nu blijft de mogelijkheid bestaan om deze gegevens zelf aan te passen, middels een link in de bevestigingsmail en via: Inventarisatie midweekroeien.

In de lijst midweek vindt u het aanbod van de verenigingen en de contactpersonen om een keer een afspraak te maken. De lijst wordt tweemaal per jaar bij gewerkt. Op een ander moment een keer een boot gebruiken? Bij veel verenigingen is dit mogelijk. Neem contact op met de vereniging. In de linker kolom staat de lijst met bijzonderheden en contactpersonen.

De commissie midweekroeien van de KNRB organiseert eenmaal per jaar op de derde donderdag van september een bijeenkomst voor de contactpersonen.

Landelijke roeidag

De landelijke roeidag op de derde donderdag van augustus is bedoeld om de verkenners van verenigingen optimaal kennis te laten maken met contactpersonen van verenigingen en het roeiwater van de gastvereniging. Op deze dagen worden onder andere bilaterale contacten gelegd. Omdat de  gastverenigingen van de landelijke roeidagen niet alle midweekroeiers van Nederland een bootplekje kunnen bieden, wordt er gebruik gemaakt van verkennergroepjes. Die bestaan uit maximaal vijf personen. Natuurlijk nemen de contactpersonen midweekroeien ook op andere manieren contact op met elkaar om uitwisselingen af te spreken.

Waar moet ik op letten?

  • Je hoeft niet aan reglementaire eisen te voldoen om mee te mogen doen aan midweekroeien. Wel is het slim om af te stemmen met de gastvereniging welke afroeiniveau’s noodzakelijk zijn.
  • Voor de deelnamen aan wedstrijden en evenementen via het KNRB inschrijfprogramma moet je W-licentie aanvragen.

Contact

Commissie Midweekroeien

Het Midweekroeien wordt ondersteund door de commissie midweekroeien. Contact opnemen kan via [email protected].

KNRB sportparticipatie

Het Junioren competitieroeien valt onder KNRB sportparticipatie.

De verantwoordelijk bestuurder is de commissaris sportontwikkeling.