roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Kennisplein

Algemene informatie opleidingen

Op deze pagina vind je algemene informatie over de KNRB opleidingen.

De vier inzichten van trainerschap

Er zijn vier inzichten voor trainers ontwikkeld op basis van verschillende onderzoeken: structureren, stimuleren, individueel aandacht geven en regie overdragen. Op welke wijze kun je als trainer deze inzichten toepassen?

Handen aan de boot

Op bijna alle roeiverenigingen in Nederland zijn heel veel vrijwilligers bereid om nieuwe verenigingsleden de beginselen van het roeien bij te brengen. Speciaal om al deze vrijwilligers te ondersteunen is de Cursus “handen aan de boot” ontwikkeld. Met behulp van dit cursusmateriaal kunt u goede, veilige en gezellige roeilessen geven aan nieuwe leden.

Download handen aan de boot onder aan deze pagina

Bijscholing NOC*NSF

Met enige regelmaat organiseert NOC*NSF bijscholingen, workshops, opleidingen voor coaches, instructeurs, bestuurders, vrijwilligers etc. Via de website van sportopleidingen vind je een overzicht met het aanbod.

Coach de Coach

Elke trainer/coach daagt sporters uit tot sportieve prestaties. Trainers/coaches hebben een grote invloed op persoonlijke en sociale ontwikkeling van met name jonge sporters. Maar hoe pak je dat het beste aan? Hieronder twee interessante links over coach de coach.

Download de brochure onderaan deze pagina

Beroepscode

De Beroepscode is het resultaat van een systematische bezinning op de normen en waarden van het handelen van trainers/coaches en is opgesteld in nauwe samenspraak met trainers/coaches uit verschillende takken van sport. De Beroepscode geeft gedragsregels en aanbevelingen waar trainers/coaches zich in hun dagelijks werk aan dienen te houden.

Download de beroepscode onderaan deze pagina.

Contact

KNRB opleidingen

Aanspreekpunt KNRB opleiding is de Coördinator opleidingen.

KNRB bestuur

Verantwoordelijk bestuurder is de commissaris opleidingen.

Downloads

Downloaden Handen aan de Boot .pdf - 984 KB
Downloaden Brochure Coach de Coach .pdf - 2 MB
Downloaden Beroepscode Coach NL .pdf - 574 KB