roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
De Roeisport

De roeisport

Er zijn in Nederland zo’n 125 roeiverenigingen. Nederland kent naast algemene verenigingen ook studentenverenigingen. Op een vereniging kan je leren roeien en daar is het juiste materiaal beschikbaar om te kunnen roeien.

Roeien is voor iedereen

De roeisport is er voor alle leeftijden. Je kunt vanaf acht jaar terecht bij een roeivereniging in jouw buurt om te leren roeien. Voor junioren zijn er competities en wedstrijden om aan deel te nemen. Een groot gedeelte van de roeigemeenschap bestaat uit studentenroeiers die in hun studietijd beginnen met roeien. Het mooie aan roeien is dat je het tot zeer late leeftijd kunt blijven doen, zowel in de boot als binnen op een ergometer.

Verschillende roeivormen

We kennen veel verschillende roeivormen. De ene roeivorm heeft een wedstrijdkarakter waarbij de andere roeivorm een meer recreatief karakter heeft. Daarnaast is er onderscheid te maken in gladwaterroeien en roeien op zee: Coastal Rowing. Voor scholen en bedrijven zijn er speciale programma’s ontwikkelt zoals het Nederlands Schoolroeikampioenschap en bedrijfsroeiklassementen. Lees meer over de verschillende roeivormen en het aanbod door op een roeivormen te klikken.