roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Wedstrijden & Evenementen

Studenten bokalen

Als studentenroeier doe je mee aan competitiewedstrijden waar je strijd voor verschillende bokalen. De wedstrijden worden georganiseerd door onafhankelijke wedstrijdorganisaties. De competitiecommissie stelt de kalender van wedstrijden op en organiseert de bokalen.

Wedstrijden en bokalen voor studenten roeiers

Voor elk niveau, van beginner tot ervaren roeier zijn er competitiewedstrijden en bokalen. Op de competitiewedstrijden wordt niet alleen geracet, enkele competitiewedstrijden organiseren is ook een feest. Deze competities worden uitgevoerd door de Nederlandse Studenten Roei Federatie NSRF.

Onervaren: bakboord & stuurboordbokaal

De NSRF Onervaren C4+ Competitie is dé competitie voor eerstejaar competitieroeiers. Deze bestaat uit de Bakboord bokaal, Stuurboord bokaal en het Klassement. Je kunt aan een van deze competities deelnemen met een ploeg van zeven roeiers. De Stuurboord & Bakboord Bokaal bestaan beide uit zes leuke wedstrijden en wordt gestart door het overgrote gedeelte van de eerstejaars competitieroeiers. Voor onervaren ploegen die wat harder trainen is er binnen de Bakboord- en Stuurboordbokaal de Top C4. Dit klassement bestaat uit zeven wedstrijden.

Ouderejaars competitie

Als ouderejaars competitieroeier kun je verschillende bokalen starten. Ongeveer voor elk nummer bestaat er een bokaal. Lijkt het je bijvoorbeeld leuk om aankomend jaar te gaan scullen? Dan kun je in de skiff starten, maar ook de dubbeltwee of dubbelvier is een optie. Naast de scull-bokalen hebben we ook verschillende bokalen waarin wordt gestart in een boord-nummer.

Contactinformatie

Organisatie in jou regio

Voor vragen over de regiocompetitie in jou regio neem je contact op met de regionale organisatie.

Competitiecommissie

De commissie competitieroeien organiseert de bokalen, begeleid de competitiewedstrijden en ondersteunt de verenigingsbestuursleden verantwoordelijk voor (studenten) competitieroeien. Deze commissie is onderdeel van de commissie wedstrijden.

In deze commissies zitten vertegenwoordigers van de NSRF, competitiewedstrijden en studentenverenigingen.

KNRB sportparticipatie

Het studenten competitieroeien valt onder KNRB sportparticipatie.

De verantwoordelijk bestuurder is de commissaris wedstrijden.