roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Aanwezigen Nationaal Roeicongres geven het thema 'een brede blik' gezamenlijk een nieuwe lading

Het Nationaal Roeicongres van 2022 zit er op. Dit jaar is met het thema ‘een brede blik’ vanuit verschillende invalshoeken naar onderwerpen als diversiteit en inclusie, meerjarenbeleid, jeugd en duurzaamheid gekeken. Thema’s die vragen om interactie, dialogen en kritische vragen.

Onder begeleiding van dagvoorzitter Boyd Welsink werd uitgebreid de tijd en ruimte genomen voor de verschillende thema’s. Sprekers van binnen en buiten de roeisport deelden hun verhalen en expertise. Waar Alexander Driebeek van de Commissie Diversiteit & Inclusie de bevindingen uit het onderoeksrapport op treffende wijze wist te brengen, vulde korfbalkampioen Casper Boom dit sterk aan door de zaal te beroeren met zijn persoonlijke verhaal en zijn inzet voor de John Blankenstein Foundation. Met hulp van niemand minder dan Rita van Driel, voorzitter Alliantie ‘Sporten en bewegen voor iedereen’, zijn alle aanwezigen van bewustwording naar praktische aanpak geholpen.

Vervolgens was er keuze uit maar liefst vijftien verschillende workshops. Christa Grootveld, algemeen directeur sinds april, gaf in haar druk bezochte workshop ruimte aan alle aanwezigen om input te geven over het meerjarenbeleidsplan. We hopen dat iedereen op een manier een steentje heeft kunnen bijdragen in discussies, overwegingen en gesprekken zodat we met een brede blik vooruit gaan. De dag werd afgesloten met het ondertekenen van de intentieverklaring om op de eigen vereniging aan de slag te gaan met diversiteit en inclusie.

Samen maken we ons sterk voor diversiteit en incusie in de roeisport.