roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Bekendmaking Sprekers KNRB Coachcongres

Ieder jaar organiseert de KNRB een congres speciaal voor roei-coaches. Hierbij staat het verbreden van jouw coach-kennis centraal, zowel door van andere coaches als van verschillende experts te leren. Dit jaar vindt het KNRB Coachcongres plaats op 9 december bij Sportivate in Amersfoort en staat het congres in het teken van het thema KEY (Keep Educating Yourself). 

Als coach wil je je graag blijven ontwikkelen. Hoe maak ik mijn trainingen leuker? Hoe breng ik mijn roeiplezier over op anderen? Hoe zorg ik dat nieuwe roeiers net zo enthousiast over onze mooie sport worden als ik al ben? En nog veel algemener: hoe leren mensen eigenlijk?

Bij het Coachcongres op 9 december worden door verschillende (professionele) coaches aspecten binnen het coachen toegelicht. Daarnaast wordt er in groepen gewerkt aan een eigen coach-plan. Ook zal er een rond te tafel gesprek plaatsvinden met verschillende coaches uit het Nationaal Roei Team (NRT). Tussen de sessies door zal er ruimte zijn om eens een keer een andere coach te spreken tijdens een heerlijke vegetarische lunch en een afsluitende borrel. Aan het eind van de dag ga je naar huis met nieuwe inzichten en ideeën die je direct kunt toepassen in jouw eigen trainingen. 

Bij het congres zijn de volgende sprekers aanwezig, onder leiding van dagvoorzitter Rutger Mollee: 

  • Titus Weijschede: Is van huis uit Fysiotherapeut, maar is jarenlang actief geweest als coach en bondscoach binnen de Nederlandse roeiwereld. Plezier behouden staat bij Titus voorop.
  • Hugo Haak: Is voormalig baanwielrenner en bondscoach voor de gouden baansprinters. Ook was hij actief als sportief manager van de wielerploeg Tour de Tietema. Op dit moment is hij druk met zijn eigen onderneming op het gebied van coaching en ontwikkeling. 
  • Maartje Geven: Is als coach begonnen bij Thêta. Nu is ze al erg lang actief op de Driewerf in Utrecht. Eerst als juniorcoach bij Viking en nu als coach bij Triton. Onder meer Eli Brouwer, de nieuwste aanwinst van TeamNL, is door haar gecoacht. Ze zal haar erveringen met verschillende doelgroepen met ons delen!
  • Freek Robbers: Coacht de dames van ons NRT. Hij zal vertellen over zijn eigen stijl binnen het coachen en hoe hij hiermee de atleet eigenaar maakt van haar eigen prestaties. 
  • Laila Youssifou: Top talent binnen ons eigen NRT. Ze kan roeien in elke boot, en roeit op dit moment in de dubbel 4 waarmee ze zilver won op het afgelopen WK in Belgrado. Daarnaast lag ze bij de Olympische Spelen in Tokio in de A-finale en bereidt ze zich nu voor op de Olympische Spelen van komend jaar in Parijs. 

Titus zal gaan spreken over: Een leven lang roeiplezier. Hierna zullen Maartje, Hugo, Freek en Laila elk een inzicht in goed trainerschap bespreken. De vier inzichten zijn: individueel aandacht geven, structureren, regie overdragen en stimuleren.  

Wil jij meer stappen zetten als coach en met een hoofd vol nieuwe inzichten en ideeën het nieuwe jaar ingaan? Schrijf je eenvoudig in voor het KNRB Coachcongres op 9 december via onderstaande link. Inschrijven kan tot uiterlijk maandag 4 december.

Programma van 9 december 2023:

10:00Inloop
10:30Opening met Rutger Mollee 
10:45Plenair met Maartje en Hugo
12:30Werksessie 
13:00Lunch
14:00Rond de tafel gesprek met coaches
14:45Plenair met Freek en Laila 
15:15Werksessie maken persoonlijk plan
16:15Afsluiting en borrel