roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Blauwdruk Nationale Wedstrijden 2025-2027

Op basis van de blauwdruk voor de kalender voor nationale wedstrijden nodigen we wedstrijdorganisaties uit om uiterlijk 20 april hun voorkeur voor de komende drie jaar aan te geven. De blauwdruk is met veel zorgvuldigheid samengesteld met oog voor verschillende doelgroepen en belangen.

Er wordt onder andere rekening gehouden met:

  • de wensen van de doelgroepen;
  • 2-wekelijkse 2km cyclus;
  • vakantie- en examenperiodes;
  • eventuele buitenlandse wedstrijden;
  • wedstrijden waar de verschillende doelgroepen elkaar kunnen ontmoeten. 

Daarnaast wordt er rekening gehouden met de organisatorische en financiĆ«le haalbaarheid van wedstrijden. Ook de beschikbaarheid van vrijwilligers zoals wedstrijdorganisaties, juryleden, motorbootbestuurders en de inzet van vrijwilligers van verenigingen spelen ook een grote rol. Na de inzendingen worden de verschillende belangen zorgvuldig tegen elkaar afgewogen om tot een evenwichtige kalender te komen.

Op 15 mei 2024 wordt de conceptkalender gepubliceerd op basis van de voorkeuren. Daarna kunnen wedstrijdorganisaties tot 1 juni 2024 bezwaar maken. Op 1 juli 2024 wordt de definitieve kalender voor 2025 gepubliceerd.

Voor vragen en opmerkingen kun je contact opnemen met commissie nationale wedstrijden ([email protected]) en/of wedstrijdzaken ([email protected]).