roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Christa Grootveld nieuwe algemeen directeur KNRB

Per 1 april start Christa Grootveld als de nieuwe algemeen directeur bij de Koninklijke Nederlandse Roeibond.

‘‘Soms komen er carrièrekansen voorbij die je niet kunt laten gaan. Ik heb altijd gezegd dat ik graag in de sportwereld zou willen werken bij een actieve en inspirerende sportbond die, samen met betrokken leden, gericht is op de toekomst. En aangezien ik mijn hele leven al actief ben binnen de reddingsbrigade en Reddingsbrigade Nederland, ga ik het liefst naar een sportbond die actief is op en rondom het water, dat is waar mijn hart ligt. Nu is het moment daar en ben ik blij de KNRB te mogen gaan versterken en verder in de wereld van het roeien te mogen duiken.”

”Ik heb zin om aan de slag te gaan bij de roeibond. De eerste kennismaking met het bondsbestuur en de medewerkers van team KNRB gaven al veel gespreksstof en kennisuitwisseling. Er spelen bij de KNRB veel herkenbare en vergelijkbare onderwerpen waar ik de afgelopen jaren bij BOVAG mee bezig ben geweest maar ook vanuit mijn rol als hoofdbestuurslid bij Reddingsbrigade Nederland kennis en ervaring mee heb. Denk aan het toegroeien naar toekomstbestendige vereniging 3.0, het verder opzetten van draagvlak en co-creatie met leden en het opzetten en met elkaar uitvoeren van het nieuwe Meerjarenplan met al haar doelen. Ik heb veel zin om onderdeel van de KNRB te mogen worden en kijk uit naar alle kennismakingen en samenwerking!”

 ‘’We kijken uit naar de start van Christa als de nieuwe algemeen directeur. We hebben in grote lijnen voor ogen waar we aan willen werken. Het Meerjarenplan 2017+ is geëvalueerd, er staan nieuwe doelen in de steigers, missies zijn geformuleerd en kerntaken zijn opgepoetst. Er zijn zowel nieuwe bestuurders als medewerkers waarmee we de laatste witte vlekken invullen. Ik wil Christa veel succes wensen namens het bestuur.’’ – Rutger Arisz, voorzitter KNRB.

Christa stopt per 1 maart met haar werkzaamheden bij BOVAG als branchemanager van de afdeling Gemotoriseerde Tweewielers en de afdeling Fietsbedrijven. Ze doet veel vrijwilligerswerk bij de lokale reddingsbrigade als instructeur, praktijkbegeleider en leercoach. En ze is dus ook actief als hoofdbestuurslid bij Reddingsbrigade Nederland, onderdeel van NOC*NSF.