roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Coastal Beachsprints U19

In 2022 werd de eerste Coastal-deelname georganiseerd door de KNRB middels een selectie die losstond van het reguliere juniorenprogramma. Resultaat hiervan was dat vier junioren Nederland hebben vertegenwoordigd op het WK Beachsprints. Ook dit jaar wordt er bekeken of er een U19 team kan afreizen naar het WK. Het WK Beachsprints vindt plaats in Barlette (Italië) van 29 september tot en met 1 oktober 2023.

Op zaterdag 17 juni vinden de Rotterdam Beachsprints plaats in Hoek van Holland. Dit evenement zal een selectiemoment zijn, voor de junioren, om uitgezonden te kunnen worden naar het WK Beachsprints. Roeiers en roeisters kunnen zich via het KNRB-inschrijfsysteem hiervoor inschrijven.

Dezelfde wedstrijdorganisatie van de Rotterdam Beachsprints organiseert op zaterdag 29 april een demodag zodat de junioren in de gelegenheid zijn om kennis te maken met de Beachsprints en deze te oefenen. Opgeven voor deze ‘extra waterdag’ kan via https://rotterdambeachsprints.nl/demodag/.

Mochten er naar aanleiding van bovenstaand bericht nog vragen zijn, neem dan contact op met Thomas Notermans ([email protected]).