roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Corona update: definitie huishouden en begrip besloten plaatsen

Er zijn relevante wijzigingen in de regelgeving met betrekking tot de definitie van het woord “huishouden” en de toepassing van het begrip “besloten plaatsen”. We zijn in contact met NOC*NSF om te bepalen wat dit specifiek zou kunnen betekenen voor onze roeisport en zijn verenigingen en hoe we dit het beste in ons roeiprotocol kunnen verwerken. Zodra we hier duidelijkheid over hebben, laten wij dit aan u weten.

In navolging op ons eerdere bericht over het in gesprek gaan met de veiligheidsregio over de onderlinge afstand en de locatie van de sportbeoefening (buiten), willen wij jullie ook wijzen op de mogelijkheden rondom de 18+ grens.

Wij zien bij andere sporten dat de 18+ grens onderwerp van gesprek is omdat veel sporten (voor junioren) zijn georganiseerd tot en met 18 jaar, terwijl de noodverordening een onderscheid maakt tussen groepen tot 18 jaar en 18 jaar en ouder.

Dit onderscheid is van invloed op de formatie van teams en selecties en biedt ruimte voor gesprek en wellicht oplossingsrichtingen om meer mensen te kunnen laten roeien.

Mocht u naar aanleiding van dit bericht nog vragen hebben, schroom niet om deze aan ons te stellen. Bij voorkeur door een e-mail te sturen naar [email protected] of te bellen naar (020) 646 27 40.