roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Corona update: roeien met maximaal 2 personen

Op maandag 14 december heeft premier Rutte aangekondigd dat Nederland van dinsdag 15 december tot ten minste dinsdag 19 januari een strenge lockdown gaat. Dit alles om contacten tot een minimum te beperken.

Voor de sport betekent dat voor de periode van vijf weken sporten in een binnenruimte niet is toegestaan. Buiten kan er onder voorwaarden wel gesport worden.

Specifiek voor de roeisport betekent dit dat trainen in de binnenruimte (krachttraining of trainen op de ergometer) niet is toegestaan op de roeivereniging. Buiten mag iedereen vanaf achttien (18) jaar alleen roeien op anderhalve (1,5) meter afstand en alleen individueel of met niet meer dan twee (2) personen. Roeiers tot en met zeventien (17) jaar mogen roeien in alle boottypen.  

Sportkantines en kleedkamers blijven nog steeds gesloten, en ook wedstrijden zijn niet toegestaan.

Op basis van deze maatregelen is het sportspecifieke protocol aangepast en overzichtelijker gemaakt. Het protocol bevat ook informatie over een aantal uitzonderingen die niet in deze e-mail benoemd zijn.

Profieltest aangepast

Door sluiting van trainingsruimtes is het niet voor iedereen mogelijk om alle afstanden van de profieltest uit te voeren. Daarom is het in deze situatie toegestaan om geen, of een onvolledige profieltest aan te leveren. Wel willen we iedereen aanraden om zoveel mogelijk beschikbare data aan te leveren. Om alvast een (goed) beeld te krijgen in voorbereiding op de selecties voor o.a. de U23 en U19 toernooien aankomend seizoen.

De deadline voor de tweede profieltesten is  7 maart 2021. Voor iedereen die in aanmerking wil komen voor een internationaal toernooi, is het van belang dat hij/zij voor die tijd in ieder geval één profieltest aanlevert.

Aanleveren kan via: Formulier Profieltesten.

Voor vragen, neem gerust contact op met: [email protected].  

Mocht u vragen heben over het aangepaste sportspecifieke, schroom niet om deze aan ons te stellen. Bij voorkeur door een e-mail te sturen naar [email protected] of te bellen naar (020) 646 27 40. Alle informatie is ook terug te vinden op de website.