roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Coronamaatregelen blijven gelden tot en met 2 maart

Op dinsdag 2 februari heeft demissionair premier Rutte aangegeven dat de de strenge lockdown waar Nederland sinds 15 december in zit, wordt verlengd tot en met 2 maart. Op dinsdag 23 februari is er een nieuwe persconferentie waarbij het kabinet in gaat op de maatregelen die na 2 maart van toepaasing zijn. Dit alles om contacten tot een minimum te beperken.

De maatregelen zijn er om contacten tot een minium te beperken. Helaas betekent deze verlenging ook dat sporten in de binnenruimte in ieder geval tot en met 2 maart niet is toegestaan. Buiten kan er onder voorwaarden wel gesport worden.

Specifiek voor de roeisport betekent dit dat trainen in de binnenruimte (krachttraining of trainen op de ergometer) niet is toegestaan op de roeivereniging. Buiten mag iedereen vanaf achttien (18) jaar alleen roeien op anderhalve (1,5) meter afstand en alleen individueel of met niet meer dan twee (2) personen.

Daarnaast blijven de volgende regels gelden:

  • Roeiwedstrijden en evenementen zijn niet toegestaan*
  • Loodsen kunnen open onder voorwaarden.
  • Roeiers tot en met zeventien (17) jaar mogen roeien in alle boottypen.
  • Sportkantine is gesloten.
  • Kleedkamers, inclusief douches, zijn gesloten.
  • Toiletten en veiligheidsvoorzieningen zijn toegankelijk.

*Vanwege het feit dat roeiwedstrijden en evenementen niet zijn toegestaan, is het document “Handvatten evenementen roeien – 7 oktober 2020” (te vinden bij downloads) op dit moment niet van toepassing.

Ook heeft het kabinet dinsdag 2 februari de routekaart met coronamaatregelen een update gegeven. Op dit moment is de roeibond aan het bekijken hoe deze routekaart is te vertalen naar de mogelijkheden binnen de roeisport op het gebied van trainen en het organiseren van wedstrijden.

Meer informatie over het coronavirus en de maatregelen is hier te vinden.