roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Coupe de la Jeunesse dit jaar in Nederland

Als roeier weet je als geen ander hoe prachtig de roeisport is. Het gaat niet alleen om het roeien van spannende wedstrijden, maar ook om de gezelligheid na een training, tijdens een picknick of langs het water tijdens een race. Al deze elementen komen samen van 28 tot en met 30 juli tijdens de Coupe de la Jeunesse op de Bosbaan in Amstelveen.

Gedurende dit wedstrijdweekend zullen junioren uit zestien Europese landen strijden om hun beste prestatie neer te zetten. Uiteraard worden ze aangemoedigd door hun ouders, vrienden, familie en coaches. Echter, de Bosbaan biedt ook ruimte aan alle roeiliefhebbers die gratis willen genieten van zo’n internationale wedstrijd en willen zien wat er in en rondom het water allemaal gebeurt. Er is volop gelegenheid om aan te moedigen, te ontspannen, mee te fietsen, langs het water te zitten, de roeitechniek te bewonderen, internationale roeiers te ontmoeten, te flaneren of wellicht zelfs getuige te zijn van het begin van een succesvolle roeicarrière. Veel van onze topsporters hebben hier namelijk hun eerste internationale wedstrijd geroeid. Ongetwijfeld zal de tribune in Nederland oranje kleuren vanwege de supporters, dus trek je oranje kleding aan!

Vrijwilligers gezocht

Lijkt het je leuk om zelf deel uit te maken van dit internationale evenement en bij te dragen aan het succes ervan? De organisatie is nog op zoek naar vrijwilligers. Of je nu vlotwachter, tijdwaarnemer, ceremonieondersteuner of iets anders wilt zijn, dit is de perfecte gelegenheid om deel uit te maken van de actie en een waardevolle bijdrage te leveren aan dit internationale evenement.

Ik gun de huidige generatie Europese toppers in de dop net zo een gave en leerzame ervaring en daarom ben ik vriend van de Coupe de la Jeunesse

Veronique Meester

Word Vriend van de Coupe

Kun je er helaas niet bij zijn omdat je bijvoorbeeld op vakantie bent, maar wil je wel een bijdrage leveren? Dat kan. Je kunt nog steeds je steun betuigen aan de Coupe en de organisatie door ‘Vriend van de Coupe’ te worden, net zoals Veronique Meester!