roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

De KNRB gaat samen met haar verenigingen voor meer Diversiteit & Inclusie in de roeisport

Op het Nationaal Roeicongres van 11 juni jl. zijn de eerste stappen gezet naar een meer diverse en inclusieve roeisport. Tijdens het congres is er samen met verenigingen en experts gesproken over het onderwerp. Daarnaast werden er onderzoeksresultaten gepresenteerd door de commissie Diversiteit en Inclusie. Dit onderzoek laat zien dat de roeisport personen uit eenzelfde leefmilieu aantrekt en dat mensen die niet in die groep vallen zich niet altijd thuis voelen. Daar willen we iets aan doen.

Na inspirerende en informatieve verhalen en workshops op het congres is door het KNRB-bestuur en de roeiverenigingen een intentieverklaring getekend waarbij zij zich sterk gaan maken voor diversiteit en inclusie in de roeisport.

Het begint met bewustwording binnen de verenigingen. De KNRB start daarom binnenkort met een bewustzijnscampagne. Ook komen er vervolgacties, waaronder brainstorms met bestuurders, podcasts, D&I integratie in KNRB-opleidingen en een toolkit voor bestuurders om het door te voeren in hun beleid.

Heb je het congres gemist en wil je je met de vereniging ook sterk maken voor diversiteit en inclusie? Mail dan naar [email protected]. Hier kun je ook terecht voor andere vragen of opmerkingen over diversiteit en inclusie.