roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Veiligheidscampagne ‘Varen doe je Samen!’

De KNRB participeert in veiligheidscampagneVaren doe je Samen!’ . De samenwerkende organisaties in de veiligheidscampagne ‘Varen doe je Samen!’ hebben voor de periode 2020-2025 opnieuw hun medewerking toegezegd. Daarmee gaat de campagne, die inmiddels ruim 12,5 jaar loopt, een nieuwe fase in. Op vrijdag 7 februari 2020 is het nieuwe convenant ‘Varen doe je Samen! 2020-2025’ ondertekend tijdens Boot Holland in Leeuwarden.

Met de campagne ‘Varen doe je Samen!’ willen de verschillende partijen het veiligheidsbewustzijn op het water vergroten. Uit ervaringen van de partners en de vergaarde kennis van de afgelopen jaren blijkt dat het van groot belang is om blijvend aandacht te besteden aan het vergroten van het veiligheidsbewustzijn. Nu de campagne is verlengd, gaat de KNRB ook participeren onder het motto ‘Roeiers veilig het water op’.

Het project ‘Varen doe je Samen!’
Met beroepsvaart, zowel binnenvaart als zeevaart, passagiersschepen en allerlei soorten recreatievaartuigen wordt het steeds drukker op het water. Dit maakt continue aandacht voor veiligheidsrisico’s noodzakelijk. De samenwerkende partners van ‘Varen doe je Samen!’ bundelen hun kennis, netwerk en communicatiekracht om de verschillende vaarweggebruikers voor te lichten en te motiveren om de vaarwegen en de wateren veilig met elkaar te delen.

Veiligheidsworkshop op maat voor verenigingen
Het is mogelijk om als vereniging een workshop aan te vragen waarin diverse aspecten over veiligheid op het water aan bod komen. Wil jij op je vereniging aandacht besteden aan veilig roeien? Vraag een workshop aan via deze link.

Meer informatie is te vinden op varendoejesamen.nl of in de kennisbank, thema veiligheid, van de KNRB.