roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

De uitdaging van de Virtual Head of the River 2021

Van 20 maart tot en met 4 april hebben bijna 600 deelnemers meegedaan aan de Virtual Head of the River 2021: een Corona-proof, multi-sport krachtmeting. Het event is georganiseerd na de afgelasting van meerdere langebaanwedstrijden, waaronder de Head of the River Amstel, Skiffhead & Jeugd- en Tweehead. De sporters die tegen zichzelf en elkaar streden op het water, de ergometer, op de fiets of als hardloper, kwamen overwegend uit Nederland maar ook uit China, USA, Canada, Duitsland, Spitsbergen en Zwitserland.

Iedere deelnemer werd uitgedaagd om zijn grenzen te verleggen. Enkele punten:

• De oudste deelnemer Janny Helle (93) deed mee en genoot naar eigen zeggen met volle teugen!
• Deelnemers gingen herhaald de strijd met zichzelf aan om hun prestatie te verbeteren en bekenden “in te halen”.
• Jeugdroeiers gebruikten de Virtual Head voor een onderlinge spar.
• Verschillende buitenlandse sporters hebben de virtuele handschoen opgepakt. Een Zwitserse ploeg haalde de regionale televisie.
• Veteranen boordroeiers die helaas nog niet mochten ploegroeien, testen hun fitheid met de alternatieve sporten.
• Deelnemers zonder ervaring met smartwatches of Strava, werden door buddy’s over de digitale drempel geholpen om hun resultaten te uploaden.
• Aan de Virtual Head deden behalve skiffs en glad materiaal ook Lite-Boats, C-1, omgeriggerde drieën, vieren en achten mee.
• De vrijwillige bijdrage voor deelname is ruimhartig gegeven. Na definitieve afrekening kan een mooi bedrag aan het goede doel worden geschonken.

Wij bedanken iedereen die op één of andere manier heeft geholpen om dit initiatief mogelijk te maken, te promoten en tot een succes te maken: de wedstrijdgevende verenigingen, de KNRB, de enthousiastelingen op de verenigingen, de sporters en de deelnemers die hebben meege-werkt aan de ‘Ik daag jou uit-campagne”.

In de evaluatie gaan we na of deze eerste editie van de Virtual Head of the River 2021 een vervolg krijgt. Bijvoorbeeld in de aanloop van de reguliere Head of the River Amstel en de Skiffhead & Jeugd- en Tweehead, of als alternatief voor de breedtesport. Voor onze evaluatie en voornemens is uw reactie erg belangrijk! Die kunt u geven op [email protected]. Alvast bedankt voor uw moeite.

Namens de Head of the River Amstel en de Skiffhead & Jeugd- en Tweehead,
Rob Florijn, voorzitter Head of the River Amstel