roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

De zeven KNSRB verenigingen zetten zich in voor méér junioren

Wist je dat de studentenverenigingen Njord, Laga, Triton, Nereus, Aegir, Argo en Skadi samen jaar op jaar 2750 eerstejaars hun vereniging laten binnenstromen? Dat staat in contrast met een van de meest genoemde knelpunten in de juniorengroei-ambitie op algemene verenigingen; het werven van nieuwe junioren. Leer van de kampioenen nieuwe ledenwerving; de zeven KNSRB verenigingen.

Wat maakt het verschil?

  • De aanpak binnen de studenten roeiverenigingen in Nederland is helder
  • Ze werken allemaal met een actieve nieuwe ledencommissie
  • Die commissies gaan professioneel te werk

Samen werken aan groei

De KNSRB verenigingen hebben aangeboden om hun kennis en jarenlange ervaring van ledenwerving actief te delen met de algemene verenigingen. Daarbij is het idee regionaal aan de slag te gaan.
Binnenkort wordt een selectie van de algemene verenigingen benaderd of zijn interesse hebben in kennisdeling en inspiratie van een KNSRB vereniging uit de regio.

Het is een concreet voorbeeld van samenwerking binnen roeiend Nederland om te werken aan de groei van de roeisport in het algemeen en het aantal junioren in het bijzonder.

Wil je niet wachten tot je wordt benaderd? Neem dan contact op met Eveline ([email protected]) of Robert ([email protected]) en wij maken de match!