roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Workshoptraject Diversiteit & Inclusie

Hoe voer je gesprekken over diversiteit en inclusie op jouw vereniging? Hoe maak je een inclusief beleid voor de vereniging? En hoe zorg je voor een inclusieve sfeer binnen een trainingsgroep? Veel verenigingen besteden de laatste tijd meer aandacht aan diversiteit en inclusie, maar het blijft lastig hoe je makkelijk en effectief dit thema implementeert binnen jouw vereniging. Daarom organiseert de KNRB Diversiteit & Inclusie commissie dit jaar in samenwerking met D&I-expert Valérie van Kemenade een workshop-serie voor bestuurders en leden van verenigingen die aan de slag willen met deze thema’s op de vereniging. 

De workshopserie bestaat uit vier verschillende workshops die verspreid over het kalenderjaar gegeven worden. Elke workshop belicht Diversiteit en Inclusie op de vereniging vanuit een ander perspectief, waarbij de focus ligt op toepasbaarheid en het bieden van concrete handvatten om met diversiteit en inclusie aan de slag te gaan op de vereniging. De workshops belichten allemaal een andere kant van diversiteit en inclusie op de vereniging en zijn hierdoor dus interessant om allemaal te volgen. Ook zijn de workshops uiteraard los van elkaar te volgen. 

Op zaterdagochtend 20 april, tijdens de Hollandia, vindt de eerste workshop van het traject (en tevens de Kick-Off) plaats. 

De workshops zijn toegankelijk voor iedereen die lid is van een roei-vereniging, ervaring of functie is dus niet nodig!