roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Digitale Kamprechter B opleiding

Kamprechters zijn nodig voor het begeleiden van wedstrijden. Wil jij ook helpen op wedstrijden, achter races aanvaren, meehelpen bij de controles en de start verzorgen? Dan is de kamprechter B opleiding iets voor jou.

Bovenstaand is maar een klein voorbeeld van alle taken die kamprechters uitvoeren op wedstrijden. Je kunt roeiers echt helpen door te zorgen voor een veilige wedstrijd en een eerlijke race. Natuurlijk doe je het werk nooit alleen en bestaat het team uit een gevarieerde groep mensen uit alle hoeken van het roeien.

Iedereen vanaf 16 jaar welkom

Sinds dit jaar mag iedereen vanaf 16 jaar kamprechter B worden. Als junior tot 18 jaar ben je welkom op alle niet-nationale wedstrijden. Daarna mag je als kamprechter B optreden op alle wedstrijden in Nederland dus ook nationale-, tijd-, indoor- of coastalwedstrijden.

Onderdelen van de Kamprechter B opleiding

  • We beginnen met twee digitale theorie avonden op 19 en 26 januari. Hierbij zullen we via de zoom alle relevante onderdelen van het Reglement voor Roeiwedstrijden bespreken en uitleggen waar nodig.
  • Dit wordt gevolgd door een kleine toets om te zien of je alle relevante onderdelen hebt begrepen en kent.
  • Zodra je het theorie examen hebt gehaald mag je als Kamprechter B-in-opleiding al komen helpen op wedstrijden. Je kan dan onder begeleiding van een ervaren kamprechter ervaring opdoen om zelfstandig te worden.
  • Tijdens je eerste vier wedstrijden is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk verschillende functies ziet en daarbij een aantal opdrachten uitvoert.
  • Met het afronden van de opdrachten krijg je de volledige Kamprechter B licentie en mag je zelfstandig optreden op alle niet-nationale wedstrijden. 

Kom jij het team versterken? Schrijf je in voor de kamprechter B opleiding via onderstaand formulier.

Selecteer een geldig formulier