roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Drie erepenningen goud: Bas Labordus, IJsbrand Haagsma en Koos Termorshuizen

Tijdens de AV van november 2022 zijn er drie erepenningen goud toegekend aan Bas Labordus (Die Leythe), IJsbrand Haagsma (oud KNRB bestuurder) en Koos Termorshuizen (blad Roei!)

Bas Labordus

Hélène Fobler (Commissaris Vrijwilligersbeleid en opleidingen) sprak Bas Labordus (Die Leythe) toe die al sinds 1994 actief is in de roeiwereld, onder andere in de organisatie van de Coupe de la Jeunesse. Het bestuur van de KNRB stelde de AV voor om Bas Labordus voor zijn inzet, zijn grote bijdrage aan de roeisport en het ontwikkelen van de Coupe de la Jeunesse de erepenning in goud toe te kennen.

IJsbrand Haagsma

IJsbrand Haagsma werd toegesproken door Wouter van Groeningen (Commissaris Evenementen). IJsbrand werd niet alleen bedankt vanwege de vele jaren dat hij actief is geweest als Commissaris Wedstrijden en Opleidingen van het KNRB bestuur, maar ook vanwege zijn verdiensten in die functie. ”Je hebt niet stil gezeten en hebt van wedstrijdroeiend Nederland een actief, modern en passend geheel weten te maken”, aldus Van Groeningen.

Koos Termorshuizen

Feike Tibben (Commissaris Infrastructuur en Innovatie) reikte de erepenning uit aan Koos Termorshuizen. Koos, wie na het beëindigen van het KNRB blad, het plan had opgevat om het blad Roei! te realiseren. ”Ze kregen het voor elkaar om bijna 1000 abonnes te werven zonder dat er nog maar één blad gemaakt was”, aldus Tibben. Inmiddels is Koos meer dan 50 bladen verder, is er een breed samengesteld team en een vast abonneebestand.

‘Niet meer weg te denken uit het roeilandschap’

Feike Tibben over Koos Termorshuizen en het blad Roei!

Namens de KNRB feliciteren en bedanken wij deze drie heren voor hun inzet voor de roeisport.