roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Dudok van Heel sportvereniging van 2017

Op donderdag 01 februari is C.R.&.Z.V. Dudok van Heel, door de Sport Commissie van de Koninklijke Militaire Academie, benoemd tot Sportvereniging van het jaar 2017. Deze prijs is toegekend voor de vele activiteiten en prestaties die in het afgelopen jaar zijn behaald.

Het ledenbestand is naast de studenten van de hogescholen in Breda, sinds enige tijd flink uitgebreid met lang- en kort model cadetten. Daarbij hebben de leden op vele (internationale)wedstrijden in de top meegedaan en is verschillende keren de winst binnen gehaald. Recentelijk heeft Johan van Etten het wereldrecord van 100 km op de ergometer verbroken in het Militair Revalidatie Centrum in Doorn.

Army Regatta
Dit jaar werd ook de 13e editie georganiseerd van de Army Regatta. En ondanks het nummer 13 was dit een van de beste edities. Dit jaar gaf duidelijk weer dat, in de afgelopen jaren,  steeds meer verenigingen uit Nederland de weg naar Dudok van Heel weten te vinden. Maar ook verenigingen van buiten onze landsgrenzen waren aanwezig, zoals een team van de Universiteit van Hasselt (België). Dit jaar waren onze tegenhangers uit Groot Brittannië (Army Rowing Club van Royal Military Acadamy Sandhurst) ook weer aanwezig.
Niet alleen tijdens de Army Regatta zijn deze verenigingen bij Dudok van Heel op bezoek, maar ook tijdens de trainingskampen die bij Dudok mogelijk zijn, zoals U.S.R. Triton en K.S.R.V. Njord in het afgelopen jaar.

Vernieuwingen
Dudok van Heel is bezig met vernieuwingen. Sinds afgelopen jaar zijn er nieuwe loopbruggen geplaatst die de botenhuizen toegankelijker maken voor rolstoelen.

De vereniging maakt grote stappen op promotiegebied. Er wordt beter en frequenter gebruik gemaakt van de Facebook pagina en website. Evenals een nieuwe maandelijkse nieuwsbrief om alle (oud) leden en externe belanghebbenden geïnformeerd te houden. Dudok van Heel heeft zelfs bijgedragen aan het maken van een nieuwe Werkenbijdefensie reclame van de Koninklijke Militaire Academie!

Sinds vorig jaar heeft Dudok van Heelde mogelijkheid gekregen om alle eerstejaars cadetten, over een periode van twee weken, te voorzien in roeilessen tijdens de reguliere sportlessen. En niet onbelangrijk, de tegenhanger bij het Koninklijk Instituut voor de Marine, Adelborsten Roei- en Zeilvereniging Panta Rhei, is door Dudok van Heel ondersteunend bij het starten van verschillende wedstrijden. Door met hen samen te werken kan Dudok van Heel het roeien binnen de wereld van Defensie sterk promoten.