roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Eerste resultaten enquête evaluatie aanpassingen RvR & wedstrijdprogramma KNRB

Afgelopen week is er door zowel de KNRB (commissie wedstrijden) als door NLroei (i.s.m Peter Wiersum) een enquête voor de evaluatie van de veranderingen in het RvR en het wedstrijdprogramma verstuurd. Peter Wiersum en de commissie wedstrijden hebben in aanloop overleg gehad over de resutaten van beide enquetes.  Hieronder treft u een beknopte samenvatting van de eerste resultaten van de KNRB enquête. De resultaten zijn onderwerp van gesprek voor de bijeenkomst met wedstrijdcommissarissen van de NSRF-verenigingen op zaterdag 1 juli. 

Uit de enquête blijkt dat men over een aantal onderdelen van het nieuwe wedstrijdprogramma nog niet tevreden is. Echter zijn er ook onderdelen uit het programma waar men positief op gereageerd heeft.

Onderdelen waar men niet tevreden over is:

  • Grote niveauverschillen in de Gevorderde velden leidt tot een gebrek aan competitieve velden voor tweedejaars roeiers.
  • Regels omtrent deelname klassementen
  • Snellere doorstroom naar Elite velden nog niet waargenomen

Onderdelen waar positief op gereageerd is:

  • de toevoeging van Eerstejaars 4+ en Development 2x velden
  • het toekennen van punten aan internationale prestaties en klassementen

Morgen zal er een eerste stap gezet worden om de feedback op de aanpassingen in het RvR en wedstrijdprogramma te bespreken en te verwerken. Na dit weekend zal er vanuit de commissie wedstrijden contact gezocht worden met de profcoaches en de 2k-wedstrijdorganisaties om de huidige knelpunten op te lossen en het wedstrijdprogramma door te ontwikkelen.