roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Eerste rollen Organiserend Comité WK Roeien 2026 bekend

We zijn verheugd om mede te delen dat we in samenwerking met TIG Sports het Organiserend Comité (OC) aan het opzetten zijn voor het WK Roeien dat in 2026 in Nederland zal plaatsvinden. Hierbij presenteren we de eerste namen en de rollen die deze personen zullen vervullen binnen het OC.

Hoewel het WK nog twee jaar verwijderd is, zijn de voorbereidingen in volle gang. Het OC, geleid door TIG Sports, vormt het hart van de organisatie van het WK 2026 en bestaat uit een stuurgroep en drie à vier operationele managers. Daarnaast zullen er tal van vrijwilligers worden geworven om het evenement in goede banen te leiden. 

Stuurgroep

De stuurgroep is het overkoepelende orgaan. Hierin zijn zowel TIG Sports als de roeiwereld vertegenwoordigd: Irene Eijs zal de functie van Honorary President vervullen en zal in die rol de liason zijn tussen de TIG en de FISA. Zij bewaakt samen met de Operationeel Directeur de juiste balans tussen evenementuitstraling en de roei inhoudelijke kwaliteit van het WK, en zal op dat vlak dan ook aanspreekpunt zijn voor de roeispecifieke managers in het organisatiecomité, roeiorganisaties en een aantal andere stakeholders. Irene maakte eerder deel uit van het OC van het WK 2014, en is als voormalig toproeister, KNRB-bestuurder en lid van de FISA-event promotion committee goed bekend met de dynamiek. 

Willem Overdiep van TIG Sports wordt Operationeel Directeur van het WK 2026. Hij zal daarmee leidinggeven aan het OC. Willem heeft een indrukwekkende staat van dienst en is al meer dan 14 jaar via TIG Sports verantwoordelijk voor de grootste sportevenementen in Nederland. Hij was ook in 2014 verantwoordelijk voor het WK roeien vanuit TIG Sports, dus kent hij de kenmerken van de roeisport ondertussen goed.

Wouter van Groeningen zal vanuit het KNRB Bestuur onderdeel uitmaken van deze stuurgroep.

Operationele managers

Peter Boeken is aangesteld als Venue Manager voor de Bosbaan en de omliggende verbouwingen. Hij zal verantwoordelijk zijn voor het coördineren en beheren van alle aspecten die verband houden met de roeibaan, de Bosbaan en de naleving van richtlijnen van World Rowing. In de komende periode zullen er nog twee andere managers worden aangesteld. Zij zullen samen verantwoordelijk zijn voor de coördinatie van alle roei-gerelateerde aspecten van het evenement en zullen ook de werving van roei-specifieke vrijwilligers op zich nemen. TIG Sports zorgt voor de werving van niet-roeispecifieke vrijwilligers. 

Meewerken aan het WK 2026

We kijken uit naar het komend jaar waarin eventuele andere functies ingevuld worden. Het wordt voor iedereen mogelijk om zich aan te melden om op een manier bij te dragen aan het succes van het evenement. 

Er zijn al een aantal enthousiaste aanmeldingen binnengekomen om mee te helpen met de organisatie. Zodra meer bekend is over de verschillende rollen en activiteiten zal hier berichtgeving over volgen. Wil je je ook in de tussentijd aanmelden? Dit kan via [email protected].