roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Gezocht: leden voor de werkgroep KNRB Statuten en Reglementen

De KNRB is op zoek naar leden voor de (nieuw op te zetten) werkgroep Statuten en Reglementen. Elke roeivereniging heeft statuten en reglementen waarin belangrijke zaken binnen de vereniging geregeld zijn. Om verenigingen te helpen bij het opstellen en/of wijzigen van hun statuten heeft de KNRB modelstatuten opgesteld die kunnen dienen als handvat en waar ook verplichte artikelen in staan die roeiverenigingen dienen over te nemen. Hiermee zijn verenigingen verzekerd van up-to-date statuten die voldoen aan zowel alle wettelijke voorschriften als de voorwaarden van de KNRB met betrekking tot statuten, reglementen en de Code “Goed Sportbestuur”. 

Wie zoeken we?

We zoeken enthousiaste vrijwilligers met juridische kennis die gemiddeld één tot twee uur per week kunnen vrijmaken om met de andere leden van de werkgroep statutenwijzigingen en/of andere reglementen te beoordelen en daarop te adviseren. Het is van belang dat deze personen het algemeen belang nastreven, de grote lijn in het oog kunnen houden en dit schriftelijk goed kunnen verwoorden.

De werkzaamheden van deze werkgroep zijn:

  • Het bondsbureau helpen bij het beantwoorden van vragen over de modelstatuten en het uitbreiden van de FAQ met veelvoorkomende vragen. 
  • Het bondsbureau adviseren over het goed- en afkeuren van verenigingsstatuten die afwijken van de modelstatuten.
  • Voorstellen tot verbetering van de modelstatuten beoordelen, uitwerken en voorleggen aan de huisadvocaat.
  • Verenigingen helpen bij het opstellen van roei-specifieke overeenkomsten en reglementen zoals, bijvoorbeeld, contracten voor verhuur van een boot of het organiseren van een roeiclinic.

Ben jij iemand met een liefde voor juridische zaken, die samen met andere werkgroepleden ervoor wil zorgdragen dat onze roeiverenigingen goed voorbereid zijn op de toekomst? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Heb je interesse in deze werkgroep Statuten en Reglementen of heb je vragen? Neem dan contact op met Tamara van der Schot, management assistent via [email protected]