roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Hoe vergaat het onze Maasverenigingen?

Hebben onze verenigingen last van het hoge water? Dat vroeg de KNRB zich direct af na berichten en beelden over het hoge water in het zuiden van het land.

Met de inzichten in het waterpeil rondom onze verenigingen zien en weten we dat de meeste verenigingen redelijk hoog liggen of drijvende locaties hebben.

We belden met R.V. Aeneas. Zij liggen in de gevarenzone. Zij lieten ons weten dat ze inderdaad ongemak ondervinden. Naar verwachting zouden ze 1 meter water binnen krijgen. Zij hebben adequaat gehandeld en 2 avonden met inzet van veel leden de loods ontruimd. Ze hebben daar een draaiboek voor, want het gebeurt helaas niet voor de eerste keer. Voor nu lijken zij gelukkig alles onder controle te hebben.

M.S.R.V. Saurus, die niet direct aan de Maas ligt heeft uit voorzorg ook de nodige spullen naar boven weten te verplaatsen. Zij hebben droge voeten weten te houden.

De Maastrichtsche Watersportclub (MWC) heeft de accommodatie ook droog weten te houden. Wel is hun drijvende vlot totaal ontwricht en niet meer bruikbaar. Zij zullen een korte periode niet kunnen roeien, daarna kunnen zij gelukkig uitwijken naar het drijvende vlot binnen in de haven.

De KNRB wenst alle getroffen verenigingen veel sterkte en een spoedig herstel. Ook voor de thuissituaties van alle leden van de verenigingen.