roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

In de spotlight: roei-activiteiten voor junioren in Tilburg afgelopen zomer

In ZRB-gebied is eind 2020 besloten om de geplande nieuwe competitiewedstrijd, de vierencompetitie, virtueel te doen, in navolging van de Virtual Head. ”Dit was een enorm succes en werd al snel opgepakt door de rest van Nederland en werd afgesloten met een door de KNRB ge├»nitieerde en georganiseerde landelijke finale, waaraan meer dan 600 junioren deelnamen!” aldus Robert Richtersz.

In Tilburg waren al plannen om tijdens de gymles te gaan roeien. In juni startten vijf brugklassen van De Nieuwste School van in totaal 150 leerlingen vier weken lang met het volgen van roeiclinics. Er werden vier roeiclinics van twee uur per klas gegeven en er werd afgesloten met een gezamenlijke wedstrijd over een afstand van 500 meter. De clinics werden verzorgd door RV TOR en TSR Vidar samen.

In mei werd TOR benaderd door scholengemeenschap de Wolfert uit Amstelveen. Deze school voor tweetalig onderwijs zag haar jaarlijkse buitenlandtrip naar het Verenigd Koninkrijk in rook opgaan en zocht naar een alternatief. Om het toch zo Engels mogelijk te houden wilden ze roeien en vroeg de school aan TOR om een programma te maken. TOR heeft een dagprogramma gemaakt met als thema The Oxford Cambridge Boat Race. De groep van 60 werd verdeeld in 2 groepen van 30; een Oxford en Cambridge groep. De ene kreeg eerst een geweldige lezing door Adam Greene over de Boat Race en de andere ging alvast in de boten.

Uiteraard werd gestreden om een plek in de Blue Boats om Oxford of Cambridge in de boot te vertegenwoordigen. Na de Engelse lunch werden deze Blues ingedeeld. De overgebleven leerlingen volgden een creatieve workshop en maakten Rowing Blazers die als prijzen werden uitgereikt aan de uiteindelijke winnaar. Vanzelfsprekend moest de voertaal Engels zijn.

Dit programma werd in totaal voor vier klassen van 30 leerlingen gedaan, verdeeld over twee dagen. Het programma is, vanwege success, nogmaals geboekt voor vier andere klassen in september voor dezelfde school en daarnaast geboekt voor een Internationale school.

Zo brengen we nog meer junioren in contact met de sport.

#roeienbrengtjeverder