roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

In memoriam: Frans van der Zee

Met verslagenheid heeft de KNRB kennis genomen van het droevige nieuws, dat op vrijdag 7 april jl.
is overleden

Frans van der Zee
oud bestuurslid van de KNRB

 

“Het maakte me verdrietig toen ik vrijdag 7 april hoorde, dat die dag mijn bestuursgenoot Frans van der Zee was overleden. Zestig jaar oud nog maar, dus veel te jong.

Frans kwam eind 1988 in het roeibondsbestuur dat toen onder leiding stond van Arie Landaal. Frans maakte een snelle bestuurscarrière, eerst Laga, toen de KNSRB en daarna dus de KNRB. Hij was nog erg jong en dat leidde tot een frisse inbreng. Hij kreeg de portefeuille wedstrijden. Best een lastige portefeuille, daaronder viel ook de Bosbaan. Over verbreding werd toen vooral gedroomd.

Frans was ook de man, die mooi kon vertellen over zijn inzet voor Laga en zijn later geslaagde poging om de boot van de gouden olympische twee uit 1924, uiteindelijk een vaste plek te doen krijgen in het Olympisch museum.

Frans hield van roeien en had humor. Eind 1992 koos hij er voor om het bestuur van de KNRB te verlaten. Hij gaf voorrang aan zijn nieuwe eigen bedrijf, maar bleef zelf roeien voor De Hoop. En hij heeft dat nog tot enkele maanden terug gedaan.  Anders dan een aantal jaren terug heeft Frans nu de strijd tegen een zware ziekte verloren. Als bestuursgenoot van toen denk ik met genoegen aan hem terug. Frans rust in vrede.”

Helma Neppérus
Erelid KNRB
Medebestuurlid 1988-1992

 

Foto: Frans van der Zee reikt een blik uit tijdens het NK