roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

In memoriam Jaap Peters

Vanochtend ontvingen we het verdrietige bericht dat Jaap Peters, voormalig topman van onze hoofdsponsor Aegon, op 87-jarige leeftijd is overleden.

Met hem verliest de Nederlandse roeiwereld een bevlogen man met een warme persoonlijkheid.

Jaap was actief sporter. Zo deed hij aan hardlopen en fietsen, maar voor ons was hij op zijn best in het Nederlandse roeien. Hij roeide niet alleen in de veteranen-acht van roeivereniging Rijnland, maar hij was als penningmeester van deze club destijds ook belast met de financiering van het nieuwe verenigingsgebouw. Daarnaast was hij de initiatiefnemer van de Aegon Bestuursbokaal en grondlegger voor het sponsorschap van Aegon met de KNRB.

Onlangs was Jaap voor de roeisport nog actief bij de Bestuursbokaal. Hij adviseerde studentenroeiverenigingen en hielp ze verder om een professionaliseringslag te maken. Hij genoot van zijn rol als jurylid en wist op een speelse en laagdrempelige manier zijn ervaring en expertise aan een grote groep jonge mensen over te brengen. Jaap inspireerde hen en wist ze te motiveren om het verschil voor de toekomst te maken. Jaap heeft een geweldige kwaliteitsimpuls gegeven aan de studentenroeiverenigingen!

De roeibond is Jaap veel dank verschuldigd. Zijn hart voor Aegon en de roeisport wist hij als geen ander in alle facetten bij elkaar te brengen in een prachtig verbintenis. “De kwaliteitsimpuls die Jaap aan onze roeisport heeft gegeven is er een waar we vandaag de dag nog altijd trots op zijn,” aldus Monica Visser, directeur KNRB.

Jaap was de beste ambassadeur voor het roeien die je kunt bedenken want overal waar hij kwam deed hij aan roeipromotie: “Roeien kan je je hele leven blijven doen.”

Wij condoleren, familie en vrienden met het verlies van deze onvergetelijke persoonlijkheid en topman. Wij gaan Jaap heel erg missen!

Namens het KNRB bestuur, bondsteam en Aegon Nationaal Roei Team.

Rutger Arisz
voorzitter

Foto Merijn Soeters Fotografie