roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

In memoriam: Jan Katgerman

Onlangs heeft de KNRB het verdrietige bericht ontvangen dat Jan Katgerman, drager van de KNRB erepenning in Goud, op 21 december jl. op 75 jarige leeftijd is overleden.

Jan Katgerman was meer dan 15 jaar intensief betrokken bij de lobby voor de Willem-Alexanderbaan in de Eendragtspolder. Hij heeft op onzelfzuchtige wijze, met volharding, geduld en zonder borstklopperij zeer veel werk verzet om deze baan te realiseren. Vanwege zijn inspanningen werden de plannen voor de aanleg van de nieuwe roeibaan ook daadwerkelijk verwezenlijkt.

Naast zijn inzet voor de realisatie van de Willem-Alexanderbaan was hij één van de drijvende krachten achter de tabellen met correctiefactoren voor leeftijd- en bootvergelijking bij roeiwedstrijden. Deze tabellen worden bij veel roeiwedstrijden toegepast.

Jan Katgerman was lid van K.R.&Z.V. ‘De Maas’, waar hij actief is geweest als bestuurslid in de periode 1993-2001. Met zijn rijkdom aan ideeën heeft hij veel betekend voor deze vereniging en de roeisport in het algemeen.

De KNRB wenst nabestaanden, familie en vrienden van Jan veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.