roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

In memoriam

Vandaag ontvingen wij het droevige bericht dat op woensdag 30 december Jos Compaan (62 jaar) is overleden. Met haar verliest de Nederlandse roeiwereld een voormalig olympisch roeister, een bevlogen en gedreven roeibestuurder, een verenigingsmens in hart en nieren met veel liefde en toewijding voor de roeisport en in het bijzonder voor het jeugdroeien.

Jos vertegenwoordigde Nederland bij verschillende grote internationale wedstrijden. Driemaal nam ze deel aan de Olympische Spelen (Moskou 1980, Los Angeles 1984, Seoel 1988). Vanaf 2011 was zij geruime tijd voorzitter van de Amsterdamse roeivereniging Willem III.

Jos Compaan is de vrouw van Rob Robbers, één van de topcoaches van het Nederlands roeien, moeder van Karien Robbers, slagvrouw van de Vrouwen Acht van het Aegon Nationaal Roeiteam (ANRT) en van Freek Robbers, embedded scientist van het ANRT en voormalig roeier van het ANRT.

De familie neemt in besloten kleine kring afscheid van hun geliefde Jos.

Wij condoleren nabestaanden, familie en vrienden met het verlies van deze onvergetelijke persoonlijkheid en wensen hun veel kracht toe.

Koninklijke Nederlandse Roeibond