roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Informatieavond nieuwe coastal roeivereniging Hardewijk

Het voornemen om in Harderwijk een roeivereniging, gericht op coastal roeien op te richten, begint vorm te krijgen. Na een paar maanden vertraging vanwege de coronacrisis, is er een informatieavond gepland op woensdag 26 augustus bij de Kanovereniging Dolfijnen in Harderwijk. De initiatiefnemer Jasper Klarenbeek, zelf enthousiast en ervaren coastal roeier, roept geïnteresseerden op te komen om samen plannen te smeden.

Wanneer is het plan ontstaan voor een coastal vereniging in Harderwijk?
Als enthousiasteling van het coastal roeien heb ik een aantal jaar geleden vanuit mijn roeivereniging ‘t Diep in Steenwijk een paar keer een demo dag, met een open dag, georganiseerd. Bij de bestaande leden was het enthousiasme helaas niet bijster groot. Onbekend, onbemind misschien of dat coastal roeien alleen aan de kust kan?

Een paar jaar geleden heb ik mijn eigen coastal skiff aangeschaft. Intussen ben ik verhuisd naar Harderwijk.  Harderwijk is een echte watersport pleisterplaats met diverse verenigingen actief waaronder sloeproeien, kanovaren, watersportvereniging en scouting. Maar…. nog geen roeivereniging! Het roeiwater kenmerkt zich als open water en is wat minder geschikt voor het gladde roeien maar bij uitstek geschikt voor het coastal roeien.  

Hoe zie je de coastal vereniging voor je?
De coastal roeivereniging zal in de basis bescheiden van opzet zijn met roeiers die ook willen én kunnen roeien. Gezamenlijk trainingen gaan doen, een wedstrijd en gewoon lekker met elkaar genieten van deze sport met techniek, het weer, water en het materiaal. Vanuit deze basis kan er een vereniging opgericht worden en kan er worden gezocht naar een plek, geschikt materiaal en moeten we de financiering organiseren. Als het in de basis staat kunnen we de activiteiten breder trekken en onervaren roeiers kennis laten maken met de roeisport. En natuurlijk ook jeugd enthousiast maken! Met een eigen onderkomen kunnen groeien naar een volwaardige vereniging.

Wat is het plan voor de informatieavond?
Medestanders en roeiers vinden die dit ook willen en kunnen! Dus ben je geïnteresseerd? Kom naar de informatieavond op woensdag 26 augustus bij Kanovereniging Dolfijnen in Harderwijk.

Ga voor meer informatie en aanmelden naar: https://www.rvharder.nl/voorbeeld-pagina/