roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Kamprechter Roel Lincklaen zwaait na 43 jaar af

Tijdens het traditionele Hollandia diner op zaterdag 23 april jl. heeft Roel Lincklaen Arriëns afscheid genomen. Na 43 jaar vond hij het welletjes, liet hij begin dit jaar weten. Reden genoeg om hem tijdens het diner in het zonnetje te zetten en uit te zwaaien. Hollandia voorzitter Leon Ramselaar memoreerde Roels jarenlange verbintenis aan de Hollandia roeiwedstrijden en overhandigde hem een erepenning. Vervolgens kreeg Roel de emeritus pin voor kamprechters opgespeld en namens het JKC overhandigde Frank Vondeling hem de welverdiende relaxstoel voor gepensioneerde kamprechters.

In het dankwoord namens de kamprechtercommissie, memoreerde Tom van der Lelij Roels jarenlange inzet voor roeiend Nederland. Roel begon na zijn functie als baancommissaris bij de Skadi Slotwedstrijden in 1979 als kamprechter. Vanaf 1987 is Roel ook actief geweest als FISA -kamprechter.

Behalve de vele wedstrijden waar Roel als kamprechter heeft opgetreden was hij in de periode 1979-1993 actief betrokken bij organisatie van de NSRF Slotwedstrijden onder meer als wedstrijdleider en voorzitter van de wedstrijdcommissie. In recentere jaren heeft Roel namens de KNRB de organiserende vereniging van de Paul Venemans begeleid. De laatste jaren was Roel onverminderd actief als lid van de beroepscommissie maar ook was hij betrokken bij de nieuwe vormgeving van de opleiding van kamprechters.

Roel sprak in reactie zijn dank uit voor de warme woorden. Zijn belangrijkste motivatie was in al die jaren toch vooral de roeisport verder te brengen in de vaart der volkeren. Daarnaast liet Roel weten van plan te zijn wedstrijden waar hij een warme band mee heeft, zoals de Hollandia, Holland Beker en Slot, te gaan bezoeken als toeschouwer. Kortom, Roel gaat niet helemaal uit het zicht verdwijnen!