roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Kiwa breidt ondersteuning uit naar vrouwen vier-zonder

Met de start van het nieuwe jaar 2021 werd ook officieel het partnership tussen Kiwa en de KNRB verbreed. Naast de vrouwen acht, bestaat deze samenwerking vanaf januari ook uit de vrouwen vier-zonder. Kiwa ondersteunt de roeisport al vele jaren en beide partijen beschouwen dit als een mooie vervolgstap en kijken uit wat het Olympische jaar gaat brengen.

“In september 2020 zijn we overeengekomen dat Kiwa de samenwerking in uitgebreide vorm voortzet tot en met de uitgestelde Olympische Spelen van 2021 en we hebben toen kennis gemaakt met de gehele vrouwen boordgroep, zegt George Mentjox, manager Corporate Communication bij Kiwa.  “We lopen bij Kiwa al een tijdje mee in de roeisport,  eerst met de Holland Acht, toen met project 2020 en nu dan de deze twee teams. Onze corporate values zijn ambition, reliability and engagement en die waarden herkennen we ook bij dit gemotiveerde team. Dat en de geweldige teamspirit staat dit jaar volgens ons garant voor hele mooie prestaties.” 

Kwalificatie Olympische Spelen
De vrouwen Acht bereid zich momenteel voor op het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) in Luzern. Dit kwalificatiemoment vindt plaats van 16 tot en met 18 mei 2021. De vrouwen vier-zonder heeft zich op grond van de zilveren medaille tijdens de Wereldkampioenschappen 2019 al geplaatst voor de Olympische Spelen. Om zich zo goed mogelijk voor te bereiden gaan de ploegen in januari en februari een aantal weken op trainingsstage in Spanje. De eerste internationale ontmoeting is het EK in Varese (Italië) van 9 tot 11 april 2021. De vier-zonder kan hier voor de tweede keer hun Europese titel prolongeren.