roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

KNRB Instructeurscongres 2024

Onder het centrale thema KEY (Keep Educating Yourself) organiseert de KNRB jaarlijks een congres specifiek voor roei-instructeurs. Het congres staat in het teken van jezelf ontwikkelen als instructeur, nieuwe kennis op te doen en je netwerk in de roeisport te vergroten. Het volgende congres is gepland op zaterdag 2 maart 2024 en zal plaatsvinden bij de Metaal Kathedraal in Utrecht. 

Programma

9:30Inloop met koffie en thee
10:00Openingswoord door Feike Tibben
10:15‘De recreatieve roeier’ door Iris Rusz
10:45Workshopronde 1
12:00Lunch
13:00Workshopronde 2
14:15Pauze
14:45Workshopronde 3
16:00Borrel en napraten

Toelichting workshops

Afstellen – Erik Landman

In deze praktische workshop ga je aan de slag met het afstellen van boten. De workshopleider laat je ontdekken wat je allemaal kan bereiken in de afstelling van een boot. Roeiers zijn allemaal anders, kort – lang, gezet – mager, lenig – niet zo lenig. Hoe kun je voor al deze verschillende vormen en bewegingsvrijheid of -beperking van je roeiers de afstelling zo doen dat zij toch op een fijne manier kunnen leren roeien. 

Didactiek – Martijn van Rossum

Als instructeur wil je je graag blijven ontwikkelen. Hoe maak ik mijn instructies leuker? Hoe breng ik mijn roeiplezier over naar anderen? Hoe zorg ik dat nieuwe roeiers net zo enthousiast over onze mooie sport worden als ik al ben? Hoe leren mensen? Hoe kan ik de principes van impliciet leren en breed motorische ontwikkeling toepassen in mijn roei-instructie. 

Veiligheid – Nadine van Wijk

In de workshop ga je aan de slag met de vraagstukken 1) wat leer je aan roeiers mbt veiligheid en 2) hoe organiseer je een veilige les. We maken samen een denkkader waarmee je de les kunt structureren en gaan in op de ‘human factor’ in relatie tot veilig handelen. 

Locatie en kosten

De locatie is de Metaal Kathedraal: Rijksstraatweg 20, 3545 NA Utrecht. Voor instructeurs met een KNRB-diploma is het congres gratis. Voor ongediplomeerde instructeurs bedragen de kosten 40,-. Heb je een diploma bij Stichting Roeicoach? Dan betaal je 20,- voor dit congres. 

Alle plekken voor de editie van dit jaar zijn vol. Je kunt wel nog een plek op de wachtlijst bemachtigen. Schrijf je daarvoor in via deze link.

Volgend jaar zal er weer een nieuw Instructeurscongres plaatsvinden op 8 februari 2025!