roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

KNRB neemt deel aan Canal Parade 2018

Op initiatief van TopRow heeft de KNRB zich opgegeven voor de Canal Parade 2018. Afgelopen zondag is tijdens een feestelijk kick-off event bekendgemaakt dat de KNRB weer mee mag doen! De botenparade vindt plaats op zaterdag 4 augustus in Amsterdam.

Het thema van de Canal Parade 2018 is Heroes dus de sporthelden zullen niet ontbreken. Onze boot bestaat uit een ponton van 21 bij 4,2 meter en geeft plaats aan 120 gasten. Hierbij werken we net als twee jaar geleden samen met TopRow en diverse roeiverenigingen.

“Ik ben trots dat we door de stichting Amsterdam Gay Pride worden geprezen om ons lef door als roeibond het podium te pakken en hiermee een voorbeeld te stellen aan andere sportbonden omdat het in de sport nog zo hard nodig is,” aldus Monica Visser, directeur van de KNRB. “Be who you are, love who you want”.

Verschillende organisaties grijpen de Canal Parade aan om aandacht te vragen voor LHBTI-rechten in de (sport)wereld. De KNRB doet dit door te laten zien dat de roeisport een toegankelijke sport is en voor iedereen openstaat. De roeisport draagt bij aan een gezonde leefstijl en verbind mensen ongeacht huidskleur, religie of seksuele voorkeur. Binnen de roeibond kennen we geen speciale LHBTI sportvereniging. Binnen onze sport is gekozen voor een optimale integratie. Deze uitstraling zal duidelijk zichtbaar zijn op de boot, met als thema ‘You are like a heROW’.

Foto: Merijn Soeters (2016)