roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

KNRB zoekt leden voor Commissie 'Marketing & Partnerships'

De Nederlandse roeisport is groeiende. Niet alleen maken onze TeamNL toppers internationaal furore, ook beginnen steeds meer junioren met roeien en worden studentenroeiverenigingen jaarlijks overspoeld met aanmeldingen. Dit geeft vele nieuwe kansen en ambities. Ook op commercieel gebied.

Eén van die ambities is het aangaan van meer duurzame partnerships. Juist die kunnen en moeten we aangaan voor de toekomst. Uiteraard geven de successen van TeamNL Roeien, het aanstaande vernieuwde NK Roeien en het WK 2026 in Amsterdam dit een flinke boost.

Onderschat daarnaast de potentie van maatschappelijke trends, zoals bewegingsarmoede bij jongeren en ouderen niet. De Nederlandse roeisport kan hier een belangrijke rol in spelen en biedt kansen voor nieuwe partners. Of denk aan de kansen voor het versnellen van de groei in coastal roeien. Dit is slechts een selectie, kansen te over die we niet kunnen laten liggen.

Wat willen we bereiken?

Concreet zijn de uitgangspunten van de Commissie Marketing & Partnerships:

  • Bijdragen aan het vergroten van de landelijke bekendheid van de roeisport in al haar facetten;
  • Bijdragen aan het vergroten en stabiliseren van de inkomstenstroom voor de KNRB door (de ondersteuning van) het aangaan van duurzame, langdurige zakelijke samenwerkingen. Creëert middels partnerships waarde van en voor de KNRB en haar leden op veel verschillende manieren die verder gaan dan pure financiële sponsoring;
  • Input leveren aan het commerciële beleid van de KNRB, in deze rol adviserend in het actualiseren van het beleid vanuit de praktijk van de (nieuwe typen van) samenwerkingspartners of promoties en activaties.

De Commissie Marketing & Partnerships opereert met een mate van zelfstandigheid binnen de kaders van het commerciële beleid van de KNRB, waarmee we een versterking van het bereik in de maatschappij creëren.

Nieuwe leden

Ben je bereidt een paar uurtjes per week te besteden aan het inzetten van je competenties en netwerk om duurzame groei te realiseren in de roeisport samen met de huidige commissieleden Thomas Disseldorp, Tania Pearse-Danker, Arold de Vries, Evert Haverkamp en Leofwin Visman? Reageer dan op deze vacature.

We zoeken voor bij voorkeur personen die nog actief zijn binnen een studentenroeivereniging en die ervaring en affiniteit hebben met commercie of marketing.

Aanmelden of vragen?

Geïnteresseerden kunnen zich met een korte introductie en motivatie aanmelden bij Erwin Prins (Marketing en Partnerships) [email protected]. Voor vragen en meer informatie over het werk van de commissie kun je contact opnemen met Hielko van der Molen, [email protected].