roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

KNRB zoekt leden voor de adviescommissie Veiligheid

Veiligheid is een onderwerp dat steeds meer aandacht krijgt in de roeiwereld. Dat is logisch: het wordt drukker op het water en onze verwachtingen ten aanzien van (sport)veiligheid veranderen.

De KNRB-commissie veiligheid ondersteunt verenigingen met kennis als er roei-incidenten zijn (geweest), maakt veiligheidsanalyses en stelt beleid op ten behoeve van roeiveiligheid. Afgelopen jaar is bijvoorbeeld de richtlijn zichtbaarheid ontwikkeld en vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van de KNRB. Met ingang van 1 november 2022 moeten verenigingen ervoor zorgen dat roeiers zichtbare kleding dragen. Zo zorgt de commissie er voor dat onze sport veiliger wordt.

Nieuwe leden

Voor deze belangrijke commissie zoeken we enkele nieuwe leden: bij voorkeur met een juridische achtergrond en/of affiniteit met scheepvaart en veiligheid. Ben jij iemand die veiligheid een warm hart toedraagt, heb je roeikennis en wil je meewerken om verenigingen en de KNRB te helpen, meld je dan aan. 

Ons aanbod

Een uniek kijkje aan de achterkant van het roeiplezier, de mogelijkheid om landelijk het verschil te maken en een leuk en deskundig team. Vele handen maken licht werk. De commissie vergadert vier per jaar. Daarbuiten kun je je tijd zelf indelen.

Heb je interesse? Meld je dan aan bij Nadine van Wijk, voorzitter Commissie Veiligheid KNRB