roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Mark Emke maakt Holland Acht selectie 2019 bekend

Vanuit het Italiaanse Gavirate heeft Mark Emke, hoofdcoach van het Aegon Nationaal Roeiteam, de Holland Acht selectie voor 2019 bekend gemaakt. De Holland Acht, die momenteel in voorbereiding op het komende seizoen twee weken in Italië traint, bestaat nu uit tien roeiers (acht roeiers met twee reserves) en een stuurman.

Dit zijn de roeiers:
Björn van de Ende (Skøll), Bram Schwarz (Nereus), Boudewijn Roëll (Asopos de Vliet), Jasper Tissen (Skadi), Robert Lücken (Nereus), Mechiel Versluis (Okeanos), Ruben Knab (Nereus), Vincent van der Want (Nereus), Jacob van de Kerkhof*  (Triton) en Kaj Hendriks* (Triton).

“Om te selecteren heb je acht goede roeiers nodig voor één Holland Acht, dat is dus gelukt.” – Mark Emke hoofdcoach

Het jaar 2019 staat vooral in het teken van excelleren op het EK in het Zwitserse Luzern (mei) en het WK in Linz (Oostenrijk) in augustus. Daarbij is het WK tevens de kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo. Tijdens de wereldkampioenschappen in Linz worden de Olympische tickets verdeeld. De Holland Acht moet bij de top 5 eindigen om een ticket naar Tokyo veilig te stellen.

Samen met hoofdsponsor Aegon en partner Red Bull wordt het programma van deze mannenboot de komende periode verder ontwikkeld. In aanloop naar de wereldtitelstrijd zijn er diverse trainingskampen en nemen de roeiers deel aan het NK in kleine nummers op de Bosbaan (april) en de World Cup wedstrijd in Rotterdam (juli).

Het trainingskamp in Gavirate duurt nog tot en met zondag 24 februari. 

Volg de Holland Acht via instagram en facebook