roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Materialen open dag in Amstelveen - Eurow Heeres Boat Service

Kort geleden is Alexander Kuijper komen te overlijden en heeft een loods vol oude boten en andere materialen nagelaten. Alexander was een goede vriend van Rob Heeres en helpt de nabestaanden bij het legen van de loods. Dit moet eind december al gebeurd zijn vanwege een hoge huurprijs.

Het zijn (haast) allemaal oude houten boten waarvan de verkoopwaarde laag tot niets is, maar de boten zijn zeker nog bruikbaar. Mogelijk zijn de boten nog interessant voor beginnende clubs die alle materialen goed kunnen gebruiken. Zie hieronder de oproep voor de open dag.

—–

Beste roeivrienden,

Alexander Kuyper, Martijn en ik hadden met ieders eigen invalshoek grote plannen om nog veel te doen aan ontwikkelingen en materiaal. Helaas is Alexander ons ontvallen. Wij willen zijn materiaal graag onderbrengen bij misschien wel net zo enthousiaste roeiers, ploegen en verenigingen. Het gaat om houten roeiboten, 8-en, vieren, 2-en, skiffs, om riemen, bankjes, riggers, gereedschap en andere toebehoren.

Open dag
Wij houden 11 & 12 december open dag:

  • Legmeerdijk 276a
  • 1187NL Amstelveen
  • vanaf 10.00 uur
  • Alles zoekt een goed adres en over alles kan ’n ieder zijn/haar idee en bod doen.
  • Wat een bestemming krijgt kan direct mee of moet voor eind december naar zijn nieuwe adres worden vervoerd.

​In de collectie van de overleden Alexander Kuyper bevindt zich een bijzonder stuk varend erfgoed. Het is onbekend waar de boot vandaan komt, maar het is zeker een zeer antieke boot. Deze wherry, bouwer Hes, kan niet zomaar de deur uit. Daarvoor zoeken we een nieuwe eigenaar, die begrijpt wat voor boot het is, bereid is de boot te (laten) restaureren en de boot voor de toekomst wil behouden. De vraagprijs is: €2500,-. U kunt de boot bekijken op de al aangekondigde open dag.

Contactgegevens
Robbrecht Uiterwijk
[email protected]
(06) 19 10 58 44