roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Mededeling KNRB inzake COVID-19

Twee atleten van het Aegon Nationaal Roeiteam zijn afgelopen zondag (11 oktober) na hun finalerace positief getest op COVID-19. Eén van de atleten kreeg na de race lichte klachten, de kamergenoot had nergens last van. Beiden zijn meteen getest, waaruit bleek dat de testresultaten van beiden positief waren. Ze zijn direct geïsoleerd na de positieve test.

De technische staf onder leiding van de bondsarts en technisch directeur hebben direct na de positieve test alle atleten geïnformeerd, gescreend en in risicogroepen ingedeeld. Ook heeft er een bron- en contactonderzoek plaats gevonden voor de beide atleten.

De andere betrokken atleten en coach van de ploeg zijn allen negatief getest, en blijven 10 dagen in quarantaine zoals de protocollen voorschrijven. Dit geldt ook voor iedereen die langer dan 15 minuten in nauw contact en binnen anderhalve meter van beide positief geteste atleten is geweest. Twee personen van deze risicogroep die inmiddels niet meer in Poznan zijn, hebben geen verschijnselen, gaan in quarantaine en doen direct de test bij thuiskomst.

De trainingen van het Aegon Nationale Roeiteam in Nederland worden pas hervat zodra de bondsarts heeft beoordeeld dat alle risico’s zoveel mogelijk zijn beperkt.

Voor vragen kunt u contact opnemen met [email protected].