roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Mogelijkheden om te roeien voor jongeren tot en met 26 jaar

Op dinsdag 23 februari hebben demissionair minister-president Rutte en demissionair minister de Jonge een persconferentiegegeven. Tijdens de persconferentie is er aangegeven dat buiten sporten op de sportacccommodatie voor jongeren en jongvolwassenen tot en met 26 jaar weer is toegestaan vanaf woensdag 3 maart. Sporten in competitieverband is nog niet toegestaan.

Specifiek voor de roeisport betekent dit het voor roeiers tot en met 26 jaar is toegestaan om in meerpersoonsboten te roeien. Dit is goed nieuws en sluit aan bij het statement dat we hebben geïnitieerd en gezamenlijk met de NSRF, andere sportbonden en jeugdorganisaties, hebben onderschreven. Met dit statement hebben we een oproep gedaan aan het kabinet om jongeren sneller weer te laten sporten op de vereniging om fysieke en mentale problemen tegen te gaan.

We zijn dan ook verheugd dat het kabinet gehoor heeft gegeven aan deze oproep. Tegelijkertijd zijn we ons er van bewust dat er nog een grote groep is die nog niet kan roeien zoals ze graag zouden willen en dat de vereniging verder nog gesloten moet zijn en dat wedstrijden en competities nog niet kunnen. We blijven ons inzetten voor een zo spoedig mogelijke heropening van de sport. Het vraagt veel van jullie geduld en aanpassingsvermogen. Toch willen jullie oproepen je aan de maatregelen te houden, zodat we hopelijk over afzienbare tijd weer met elkaar op de vereniging kunnen staan of langs de kant bij een wedstrijd.

De aanpassingen in het roeispecifieke protocol worden aankomende dagen verwerkt en gepubliceerd op onze website.

Mocht u vragen hebben over bovenstaand bericht, schroom niet om deze dan aan ons te stellen. Bij voorkeur door een e-mail te sturen naar [email protected] of te bellen naar (020) 646 27 40.