roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Nederlandse sport ingeloot voor botenparade Pride Amsterdam

Voor het eerst in de geschiedenis heeft de botenparade op 3 augustus een sportieve primeur. De botenparade maakt onderdeel uit van de Pride Amsterdam*. Tijdens de 24ste editie van het internationale evenement vaart de Nederlandse sport mee! Dit werd vandaag, zondag 10 februari, bekend gemaakt tijdens het kick-off event in de A’DAM (PRIDE) TOWER.

Na de succesvolle deelname van de KNRB (Koninklijke Nederlandse Roeibond) in 2016 en 2018 heeft de roeibond samen met Pride and Sports het voortouw genomen om collega-sportbonden ook aan boord te krijgen. Een resultaat waar we met elkaar trots op mogen zijn! “Het is natuurlijk fantastisch om de roeisport te etaleren, maar het is veel beter als we met elkaar een vuist maken en de Nederlandse sport zichtbaarheid geven. Heel goed dat NOC*NSF hierin zijn captainsrol pakt”, aldus Monica Visser, directeur van de Roeibond. De slogan van Pride and Sports is in deze ook goed van toepassing “Iedereen voor zich is een druppel, samen zijn we de oceaan. We hebben met elkaar één gezamenlijke boodschap: iedereen moet zichzelf kunnen zijn in de sport en iedereen is welkom.”

Aan het thema ‘remember the past and create the future’ zal hieraan uitwerking worden gegeven. De deelname is een mooie stap om LHBTI binnen de sport volledig geaccepteerd te krijgen.