roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Nieuw IT-platform voor de KNRB, ook veel voordelen voor roeiverenigingen

De KNRB stapt binnenkort over op een nieuw systeem voor de administratie van leden, verenigingen en het bondsbureau: FOYS (Focus on your sport). ‘Met  de keuze voor de FOYS-applicatie wil de bond de ledenadministratie toekomstbestendig, gebruiksvriendelijker en efficiënter maken’, aldus Monica Visser, algemeen directeur van de roeibond.

De samenwerking biedt diverse kansen voor leden en verenigingen. Zo zijn er volop mogelijkheden voor gerichte, persoonlijke communicatie, heeft het één inschrijf- en uitslagenportaal voor alle roeiwedstrijden en is dit alles straks mobiel toegankelijk via de nieuwe Roeien.nl-app.

Als alles volgens planning verloopt, is FOYS vóór deze zomer operationeel en vervangt het daarmee de huidige Ledenadministratie en het CRM-systeem van Renflex. De overgang wordt op een zodanige manier ingericht dat leden en verenigingen geen nadelige gevolgen ervaren. Zo wordt het systeem uitgebreid door een aantal verenigingen getest.

Het is de bedoeling dat er niets verandert voor verenigingen die op dit moment gebruik maken van ledenadministratiesoftware van AllUnited en e-Captain. Deze zogenaamde gekoppelde verenigingen kunnen ook in de nieuwe situatie hun gegevens automatisch communiceren met FOYS. De verenigingen die geen gebruik maken van een (gekoppeld) administratieprogramma zullen door de KNRB geïnformeerd worden over de wijzigingen.

Maak kennis met FOYS op het Aegon Nationaal Roeicongres
FOYS zal op zaterdag 25 januari 2020 aanwezig zijn op het Aegon Nationaal Roeicongres. Niet alleen worden twee (volgeboekte) workshops gegeven, ook kan er op het bedrijventerrein meer informatie verkregen worden bij de FOYS-stand.