roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Paulien van Deutekom overleden

Vanochtend ontvingen we het verdrietige bericht dat Paulien van Deutekom op 37-jarige leeftijd is overleden.

Paulien was vanuit het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) Amsterdam van 2015 tot 2017 aangesteld als accountmanager roeien. Hierdoor was Paulien het eerste aanspreekpunt voor de roeisters en roeiers van het Aegon Nationaal RoeiTeam voor alle CTO Amsterdam faciliteiten en begeleidingsservices in relatie tot de driehoek topsport, onderwijs en wonen.

Wij herinneren ons Paulien als een warme, betrokken en zeer vrolijke collega. Haar tomeloze energie en haar stralende glimlach waren een inspiratie voor ons allen.

Wij wensen Kay en Lynne en alle naasten heel veel sterkte met dit enorm grote verlies.

Namens,
Roeisters, roeiers, staf, bestuur en medewerkers KNRB

Rogier Blink, oud toproeier en nu voorzitter van de atletencommissie van de KNRB heeft veel tijd met Paulien doorgebracht.

“Het is lang geleden dat het overlijden van iemand zo hard bij me binnen kwam. Paulien ken ik van de jaren dat zij via het CTO bij ons op het OTC werkte. Het was wel even wennen voor haar; die roeiers. Dat is toch een heel ander volk dan die schaatsers, maar volgens mij vond ze het wel meteen gezellig.

Zelf ken ik haar het best van de vele uurtjes tussen de trainingen door, waarin zij door wilde werken, maar uiteindelijk toch bijna altijd meedeed aan de eindeloze gesprekken die we bij haar en Nienke op kantoor hadden. Dan anderhalf uur later werden we toch wel verzocht weg te gaan zodat zij haar werk kon afmaken.

Gesprekken die gingen over niks, of over wat er speelde in het roeien, maar vooral ook gesprekken over wat je zelf zou doen als coach, we waren allebei bezig met een coach opleiding. Praten over wat het roeien van het schaatsen kan leren en andersom vulde menig uurtje.

Na het bericht dat Paulien ziek was, hoopte ik vurig dat dit soort gesprekken nog vaker zouden plaatsvinden, maar het heeft tot mijn groot verdriet niet zo mogen zijn.

Paulien herinner ik mij, als een open, eerlijke en enthousiaste vrouw waar eenieder stiekem veel van kon leren en bijna altijd vrolijker wegliep dan dat je binnenkwam.

Ik wens de naaste familie in het bijzonder, maar ook iedereen die haar gaat missen, veel sterkte met dit enorme verlies.”

Namens de Atletencommissie van de KNRB,
Rogier Blink

Foto: ANP