roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Promopakketten sociale veiligheid

De KNRB vindt het belangrijk dat alle roeiers vrij, plezierig en in een veilige omgeving kunnen sporten. Door enkele basiseisen omtrent sociale veiligheid op jouw vereniging in te voeren, laat de vereniging zien proactief aan de slag te gaan met sociale veiligheid voor alle leden. NOC*NSF wil alle verenigingen ondersteunen om de basiseisen sociale veiligheid verder te promoten. Dit jaar is daarvoor de campagne ‘de 4 V’s voor veiligheid’ door NOC*NSF gelanceerd.

De 4V’s voor veiligheid gaan over de volgende zaken:
1. Verenigingsbrede gedragscode
2. Vertrouwenscontactpersoon op de club
3. Verklaring Omtrent het Gedrag voor vrijwilligers
4. Vakkundig geschoolde trainer-coaches

Als onderdeel van deze campagne ontvangen alle bij de KNRB aangesloten roeiverenigingen eind april een gratis promotiepakket met daarin: twee posters, twee stickers VCP en een begeleidende brief met uitleg en toelichting. Hiermee laat je zien dat sociale veiligheid een belangrijke waarde is binnen jullie vereniging en dat je proactief aan de slag bent gegaan met de basiseisen sociale veiligheid. Het promopakket kan ook een extra motivatie zijn, om hiermee verder te gaan.

Voor meer informatie over de basiseisen sociale veiligheid kijk op: Nederland sport veilig – NOCNSF of neem contact op met de integriteitsmanager van de KNRB [email protected]