roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Rode Kruis zomeractie: korting cursus Sport EHBO en gratis EHBO tas voor verenigingen

Weet jij wat je moet doen bij een ongeval tijdens het sporten? Door het volgen van een cursus Sport EHBO sta je sterker in je schoenen en durf je in actie te komen wanneer er iets gebeurt. Deze zomer biedt het Rode Kruis een speciale kortingsactie voor leden van de KNRB: korting op de online cursus Sport EHBO. Daarnaast ontvang je bij elke groepscursus Sport EHBO een gratis Sport EHBO Tas ter waarde van €89.

Kortingsactie online cursus sport EHBO

Met deze online cursus leer je in zo’n 2 uur de basis van Sport EHBO, gewoon thuis op de bank. De ideale manier om kennis te maken met EHBO, de eerste stap richting een uitgebreidere cursus te zetten én bij te dragen aan een veilige(re) sportomgeving.

  • Leer wat te doen bij veelvoorkomende sportletsels
  • Test je kennis in korte toetsen
  • Pauzeer en hervat wanneer je wilt
  • Een jaar lang toegang
  • Met je aankoop steun je de noodhulp van het Rode Kruis

Met de code KNRBsport24 krijg je €7,50 euro korting op de totaalprijs van €17,50. Bijna 50% dus! De actie loopt vanaf heden t/m 31 augustus 2024. Nadat de cursus is toegevoegd aan de winkelwagen kan men de kortingscode toepassen in het veld ‘voer kortingscode in’ en wordt deze automatisch verrekend op de totaalprijs. Wanneer men de kortingscode niet heeft ingevuld bij het bestellen kan er helaas niet gecrediteerd worden.

Groepscursus Sport EHBO op jouw vereniging

Schrijf jezelf in voor een cursus of organiseer een groepscursus op locatie, zoals de kantine of hal van je sportclub. Vanaf 8 deelnemers komt er een Rode Kruis instructeur bij jouw club langs om een groepscursus te verzorgen. Op de website van het Rode Kruis kun je een cursus in de buurt vinden of een aanvraag doen voor een groepscursus.

Mogelijke vergoedingen
Bij veel aanvullende zorgverzekeringen worden de kosten van een EHBO- of reanimatiecursus volledig of gedeeltelijk vergoed. Het Rode Kruis heeft een handig overzicht waarin je kunt checken of jouw zorgverzekering een cursus (deels) vergoed.

Ook is het in veel gevallen mogelijk om een subsidie vanuit de lokale overheid te krijgen voor een groepscursus. Neem contact op met jouw lokale clubondersteuner, sportcoördinator of gemeente om te bespreken wat de mogelijkheden hierbij zijn. Wanneer dit extra vragen oplevert of je meer informatie wilt over de mogelijkheden van een groepscursus kun je altijd contact opnemen via het contactformulier van het Rode Kruis.

Gratis Sport EHBO Tas

Deze zomer ontvang je bij elke groepscursus Sport EHBO een gratis Sport EHBO Tas ter waarde van €89! Zo’n groepscursus volg je samen met je team- of clubgenoten, gewoon op jullie eigen locatie. Hier leer je wat te doen bij veelvoorkomende sportletsels en ernstige situaties als een hersenschudding of hartstilstand. De actie is geldig t/m 31 augustus en loopt zolang de voorraad strekt. Volg nu samen een cursus en word pro in Sport EHBO!