roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Roeien doet iets met je - NOC*NSF Nationale Sportweek 2021

Tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek van 17 tot en met 26 september laten we heel Nederland zien dat iedereen kan genieten van sport en beweging. Want sport verbindt en levert mooie vriendschappen op.  Kortom: ‘sport doet iets met je’. Dat is dan ook het thema van de NOC*NSF Nationale Sportweek dit jaar.

Organiseer sportactiviteiten 

Hebben jullie leuke ideeën voor sportactiviteiten? Voer ze uit voor je huidige en toekomstige leden. Des te meer roeien, des te meer succes. Uiteraard wel op basis van de geldende richtlijnen, wees creatief!

Doe mee via social media

De beste ambassadeurs zijn natuurlijk jouw eigen leden, vrijwilligers en bestuurders. Vraag ze daarom of ze samen met jou de NOC*NSF Nationale Sportweek willen promoten. Samen met je leden heb je een groot bereik en kun je dus een groot aantal mensen inspireren om te gaan sporten en bewegen, zoals roeien. 

Laat dus samen met je hele vereniging via social media weten wat de sport(club) met jullie doet. Dat kan natuurlijk tijdens de sportweek, maar ook daarna. Deel je mooiste sportmomenten en vergeet niet @nocnsf erin te taggen en de volgende hashtags te gebruiken: #NSW2021 #BeActive #sportdoetietsmetje 

Beweeegprogramma ‘Ik neem je mee’

Niet voor iedereen is sporten en bewegen namelijk even vanzelfsprekend. Sommige mensen ondervinden drempels om te beginnen met sporten. Dat kan zijn omdat zij vanwege leeftijd, fysieke of mentale gezondheid, etnische achtergrond, seksuele geaardheid of sociale positie belemmeringen ervaren om te bewegen of te sporten. Aan de hand van Ik neem je mee proberen we die drempels af te nemen: door iemand te koppelen aan een sportief ambassadeur, die helpt en motiveert om een sport op te pakken.

Lees meer over het beweeegprogramma ‘Ik neem je mee’