roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Roeien in Rijnenburg blijkt realistisch

Namens de drie Utrechtse roeiverenigingen streeft de Stichting Watersportbaan Midden-Nederland al ruim 20 jaar naar een roeibaan in de omgeving van Utrecht. Op 13 september heeft het college van burgemeester en wethouders van Utrecht een veelbelovend rapport ontvangen, waaruit blijkt dat roeien in de polder Rijnenburg op twee verschillende locaties kan worden gerealiseerd. De voorzitters van de Utrechtse roeiverenigingen zijn blij met de uitkomsten.

Het onderzoek, uitgevoerd door Bureau Buiten, wijst op ruimtelijke mogelijkheden voor roeiwater in de polder zonder aanzienlijke extra kosten voor de samenleving. In plaats van een traditionele rechthoekige roeibaan, stellen roeiers een slim ‘roeirondje’ voor, waardoor de aanlegkosten significant kunnen worden verminderd. De Utrechtse roeiverenigingen en roeiliefhebbers zijn enthousiast over dit nieuws, omdat het meer mogelijkheden biedt voor de roeisport in de stad en een positieve bijdrage kan leveren aan waterberging en recreatieruimte.

De twee opties voor roeien in Rijnenburg

De Stichting Watersportbaan Midden-Nederland verwelkomt dit nieuws als een langverwachte oplossing voor de zoektocht naar geschikt roeiwater, en hoopt dat de gemeente snel stappen zal ondernemen om deze plannen te realiseren.