roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Roeiongeluk Katwijkse Rijn

Afgelopen dinsdagavond heeft een zwaar ongeluk plaatsgevonden op de Katwijkse Rijn bij Valkenburg, waarbij roeiers van sloeproeivereniging Ferox betrokken waren. Bij de aanvaring tussen een vrachtschip en een sloep kwamen dinsdagavond zeven mensen in het water terecht. Een van hen werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De zes anderen wisten zelf uit het water te komen. Wij hebben vernomen dat de 63-jarige roeier die in kritieke toestand werd opgenomen op de IC tot onze spijt is overleden.

Met het roeiongeluk van RV Jason nog vers in het geheugen staat de wereld weer even stil voor ons. Wij zijn bedroefd en wensen de familie, (roei)vrienden en alle nabestaanden veel kracht en warmte toe in deze moeilijke periode. Vanuit de KNRB is er contact geweest met het bestuur van de sloeproeivereniging Ferox. Ook is er contact met roeivereniging die Leythe want zij roeien op hetzelfde roeiwater.

Vanuit onze commissie veiligheid wordt momenteel ondersteuning geboden aan de Federatie Sloeproeien Nederland en sloeproeivereniging Ferox.

Namens het bestuur en bondsteam van de KNRB,
Rutger Arisz, voorzitter