roeien.nl knrb.nl KNRB store
Mijn RoeienMijn Vereniging
Nieuws Artikel

Rudolf Steiner College uit Haarlem is Nederlands kampioen schoolroeien

Vandaag, vrijdag 3 juni, is er door scholieren uit het hele land gestreden op de Bosbaan tijdens het Nationaal Schoolroei Kampioenschap (NSRK). Traditiegetrouw op het NSRK, was het een prachtige zonnige dag.

Tijdens het NSRK strijden middelbare scholieren uit de onder- en bovenbouw in C4’en en dubbeltwee’s tegen elkaar. Voor de scholieren is dit vaak een eerste kennismaking met de roeisport. Door middel van dit evenement stimuleert de KNRB jongeren meer te sporten en bewegen. Een goede samenwerking tussen sport en onderwijs is hierbij essentieel.

De ploegen voeren drie wedstrijden over 500 meter, waarvan de snelste twee tijden meetelden voor het eindklassement. Er was flinke wind tegen en er waren een aantal hele spannende races. In de pauze konden de scholieren zich met elkaar meten tijdens een potje ergometeren. Ook was er genoeg te zien op het water vanwege de trials van TeamNL Roeien, een goede motivatie voor de tweede en derde omloop. Voor het eerst sinds lange tijd is het Willem Lodewijk gymnasium uit Groningen verslagen en mag het Rudolf Steiner College uit Haarlem zich Nederlands Kampioen Schoolroeien noemen.

Eindklassement NSRK Schoolprijs

nr.SchoolPuntentotaal
1Rudolf Steiner College Haarlem8,08
2Willem Lodewijk Gymnasium7,16
3Purmerend SG6,94
4Johan van Oldenbarnevelt5,81
5Hermann Wesselink College5,66
6Hageveld Heemstede5,00
7Linde College Wolvega5,00
8Oostvaarderscollege4,47
9Barlaeus3,00
10Metis Montessori Lyceum Amsterdam2,83
11Internationale School Haarlem2,12
12Terra Wolvega1,00
13Vathorst College Demva’s1,00

We zijn benieuwd naar jouw ervaring

Graag bedanken we alle vrijwilligers die hebben geholpen om er een succesvolle dag van te maken. Hierbij een link naar de uitslagen en het fotoalbum. De organisatie benieuwd naar jouw ervaring van dit evenement. Deel via onderstaande knoppen jouw ervaring en draag bij aan verbeteringen voor de volgende editie.